75.Yıl Fen Lisesi

Belgegeçer : ......
WEB https://mersin75yilfenlisesi.meb.k12.tr
Adres : Toroslar Mah. Harbiye Sk. no.6 33260 Yakaköy Akdeniz/MERSİN
VİZYON : Fen Lisesini tercih eden çalışkan ve yetenekli öğrencilerin; özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirip, tüm potansiyelini kullanmalarına fırsat tanıyarak fen insanı yetiştiren yüksek öğretim kurumlarına yönlendirip başarılı olmalarını sağlamaktır.
MİSYON : Misyonumuz: Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek insan olmanın idealini ve değişimi yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır.
BAŞARILAR :

Yatakhane Koğuşu :32
Yabancı Dil : İngilizce -Almanca
Isınma : Klima
Lojman : A ve B Blok şeklinde toplam 20 daire mevcuttur. Sayısı:2
Servis : Okulumuza özel servisler aracılığı ile taşıma imkanı mevcuttur.
Ulaşım : Mersin-Tarsus güzergahındaki Büyükşehir Belediyesi´nin 26( TECE-BAĞLARBAŞI), 111(ADANLIOĞLU-STADYUM- ÜNİVERSİTE) 131 ( HOMURLU-TAŞBİNA-ZEYTİNKENT) 32A -32B (ŞEHİRHASTANESİ- BAĞLARBAŞI) 141 (YENİCE- TAŞBİNA) 122(BAĞCILAR- ÇARŞI- MEŞOT nolu otobüsler ve çevreyolu dolmuşları ile sağlanır.
Yerleşim Yeri : Akdeniz Merkez İlçe
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl Merkezine Uzaklığı 16 km´dir. İlçe Merkezine 10 km´dir.
Kontenjan Bilgileri : Okulumuz Her Sene 150 Öğrenci Almaktadır.
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda Kapalı Spor Salonu Bulunmaktadır. Kapalı ve Açık Basketbol Sahası, Kapalı ve Açık Futbol Sahası, Kapalı ve Açık Voleybol Sahası, Bocce, Badminton, Okuçuluk, Dart, Bilardo, Masa Tenisi gibi faaliyetler bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuzda 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirilmektedir.
Proje Çalışmaları :